Kinetoterapie Kinetoterapie Kinetoterapie Kinetoterapie

KinetoLife - Despre noi

Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife

Kinetoterapia

Kinetoterapia reprezintă terapia prin mișcare realizată prin programe specifice de recuperare medicală şi sportivă, în scopul reabilitării unor funcții diminuate sau dezvoltării nivelului morfo-funcţional în diferite suferinţe. Este procedeul care prin intermediul metodelor și tehnicilor sale specifice duce la ameliorarea semnificativă a simptomelor apărute în urma disfuncțiilor aparatului locomotor. Se recomandată în toate stadiile evolutive ale unei game largi de afecțiuni, dar trebuie individualizată în funcție de stadiul și de particularitățile pacientului. De asemenea, kinetoterapia are rol profilactic, contribuind într-un mod important la menținerea stării de sănătate a întregului organism.
Programele de recuperare se caracterizează prin exerciții precise, dozate corespunzător, cu caracter evolutiv, care au ca scop recuperarea funcțională eficientă și intr-un timp cât mai scurt a pacietului. Kinetoterapia are la bază principiul progresivității care se combină cu principiul gradării efortului, pornind de la limita inferioară a posibilităților normale ale segmentului afectat, ea crescând din zi în zi pentru a integra pacientul în final în complexul de mișcări cotidiene normale.

Kinetoterapie pediatrică

Kinetoterapia pediatrică se ocupă cu examinarea, evaluarea, diagnosticarea, prognoza și intervenția terapeutică a copiilor, de la naștere până la adolescență. Acestă terapie tratează limitările funcționale sau disabilitățile apărute la copii. Kinetoterapeutul elaborează programele de recuperare în funcție de particularitățile fiecărui pacient, în scopul îmbunătăţirii și dezvoltării motorii a abilităţilor manuale, a echilibrului şi coordonării.
Kinetoterapia pediatrică vizează pacienții care prezintă patologii precum:
» afecţiuni neurologice neprogresive (paralizie cerebrală) care sunt rezultatul unei leziuni cerebrale în timpul sau imediat după naştere;
» copii născuţi cu sindroame genetice: defecte ale inimii/plămânilor, hidrocefalie, spina bifida;
» patologii care determină disabilităţi musucloscheletale: artrită reumatoidă, hemofilie, scolioză, afecţiuni ale nervilor periferici, artrogripoză, osteogenesis imperfecta, distrofie musculară progresivă;
» patologii dobândite care pot necesita kinetoterapie: leziuni traumatice ale creierului şi măduvei spinării, cancer.

Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife

Masaj medical

Masajul este considerat o metodă terapeutică pasivă și reprezintă o succesiune de manevre executate manual asupra țesuturilor corpului. Influențează într-un mod benefic atât sistemul nervos și muscular, cât și circulația generală a organismului. Combinat cu kinetoterapia, masajul are un rol important în ameliorarea sau vindecarea multor afecțiuni. S-a demomstrat că masajul medical are efect sedativ în cazul durerilor nevralgice, musculare și articulare. Masajul trebuie să aibă la bază o tehnică bine definită și să respecte regulile metodice. Atât sala de masaj, cât și maseurul trebuie să îndeplinească condițiile de igienă. Se vor urma cu strictețe indicațiile și contraindicațiile medicului specialist.

Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife

MEDICAL TAPING

Medical taping concept se bazează pe ideea că mișcarea și activitatea musculară sunt esențiale pentru a menține sau pentru a reface starea de sănătate a pacientului. Pornind de la acest concept, a fost dezvoltată o bandă elastică care nu limitează mișcarea, fiind activat prin intermediul ei procesul de autovindecare al corpului. Banda kinesiologică deține o elasticitate similară cu cea a pielii umane și poate fi purtată de către pacient, chiar și pentru perioade îndelungate, atunci când este aplicată corespunzător.

Efectele obținute în urma aplicării benzii kinesiologice:
- ameliorarea durerii;
- îmbunătățirea funcției musculare prin reglarea tonusului muscular;
- susținerea funcției articulare: stimularea neuromusculară propriceptivă, infulențarea poziției articulare, creșterea stabilității;
- neutralizarea congestiei circulației sanguine și drenajului limfatic;
- infulențarea neuroreceptorilor;

Contraindicațiile benzilor kinesiologice:
- tromboze;
- răni la nivelul tegumentului;
- traumatisme severe;
- edem generalizat;
- carcinom;
- sarcină;
- răspuns imun al organismului;
- lipsa rezultatelor;
- anomalii ale pielii;
- diabet;

Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife

RPG

Reeducarea posturală globală a fost inventată/descoperită de profesorul francez Philippe Souchard în anul 1980 și, de atunci, se folosește cu succes în peste 25 de țări în lume. RPG are la bază POSTURI SPECIFICE, adaptate fiecărui pacient, implicarea acestuia fiind în totalitate activă. Această terapie lucrează în scopul dezvoltării funcției statice a musculaturii corpului uman.

RPG are la bază 3 concepte:
- Individualitate
- Cauzalitate
- Globalitate

Patologii în care se folosește cu succes reeducarea posturală globală:
- Deficiențe la nivelul coloanei vertebrale (scolioză, hiperlordoză, hipercifoză);
- Deficiențe la nivelul membrelor inferioare (genunchiul valgus sau varum, piciorul plat);
- Problemele care provin din hiperexpresia articulara sau prăbușiri cum ar fi hernia de disc;
- Leziuni articulare cervicale, dorsale sau lombare;
- Are un rol important în tratarea problemelor respiratorii datorita mecanicii alterate;
- Afecțiuni posttraumatice sau postchirurgicale;
-Afecțiuni apărute la sportivi, considerate ca acțiuni asupra patologiei, contribuind la îmbunătățirea performanțelor sportive;
- Patologia neurologică spastică;

Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife
Despre KinetoLife