Serviciile și tarifele noastre

Prețuri

Terapie Durata ședință Pret ședință Preț abonament
Kinetoterapie 45' 140 lei 1200 lei / 10 ședințe
Masaj pediatric 45' 140 lei 1200 lei / 10 ședințe
Terapia Schroth 45' 150 lei 1300 lei / 10 ședințe
Terapie Orofacială 45' 140 lei 1200 lei / 10 ședințe
Bandajare neuromusculară   50 lei  
Evaluare kinetoterapeutică   200 lei  

SEDINȚELE ANULATE CU MAI PUȚIN DE 24 H ÎNAINTE SE CONSIDERĂ EFECTUATE ȘI SE ACHITĂ CONTRAVALOAREA ACESTORA.

Despre serviciile noastre

Evaluarea kinetoterapeutică

Evaluarea kinetoterapeutică reprezintă primul pas în programul de recuperare medicală pentru fiecare pacient. În timpul aceste evaluări se pot observa particularitățile și nevoile pacientului, iar în funcție de acestea se realizează un plan complet și sigur de terapie pentru pacient. Astfel recuperarea medicală să fie sigură și complexă.

Kinetoterapie pediatrică reprezintă terapia prin mișcare realizată prin programe specifice de recuperare medicală, în scopul reabilitării unor funcții diminuate sau în scopul ameliorării semnificative a simptomelor apărute în urma disfuncțiilor aparatului locomotor ale copilului. Kinetoterapeutul elaborează programe de recuperare în funcție de particularitățile diagnosticului fiecărui pacient, în scopul îmbunătățirii și dezvoltării abilităților motorii, stimulării echilibrului și coordonării și în scopul stopării progresiei și diminuării deficienței atunci când este cazul.

Kinetoterapie pediatrică

Kinetoterapia pediatrică se ocupă cu examinarea, evaluarea, diagnosticarea, prognoza și intervenția terapeutică a copiilor, de la naștere până la adolescență. Acestă terapie tratează limitările funcționale sau disabilitățile apărute la copii. Kinetoterapeutul elaborează programele de recuperare în funcție de particularitățile fiecărui pacient, în scopul îmbunătăţirii și dezvoltării motorii a abilităţilor manuale, a echilibrului şi coordonării.
Kinetoterapia pediatrică vizează pacienții care prezintă patologii precum:
» afecţiuni neurologice neprogresive (paralizie cerebrală – tetrapareză spastică, parapareză spastică, hemipareză, hipotonie etc.) care sunt rezultatul unei leziuni cerebrale în timpul sau imediat după naştere;
» copii născuţi cu sindroame genetice (sindromul Down, sindromul lui West, sindromul Angelman etc.);
» patologii care determină disabilităţi musucloscheletale: artrită reumatoidă, hemofilie, afecţiuni ale nervilor periferici, artrogripoză, osteogenesis imperfecta, distrofie musculară progresivă;
» patologii dobândite care pot necesita kinetoterapie: leziuni traumatice ale creierului şi măduvei spinării, cancer, post intervenții chirurgicale.

Masaj pediatric

Masajul pediatric reprezintă o componentă esențială a îngrijirii copiilor, care contribuie la dezvoltarea lor sănătoasă și echilibrată. Prin intermediul unor tehnici blânde, adaptate vârstei și nevoilor specifice ale micuților, masajul pediatric stimulează circulația sângelui, îmbunătățind oxigenarea țesuturilor și favorizând dezvoltarea musculară. Totodată, combinat cu kinetoterapia, masajul are un rol important în ameliorarea sau vindecarea multor afecțiuni. S-a demomstrat că masajul are efect sedativ în cazul durerilor nevralgice, musculare și articulare. Masajul trebuie să aibă la bază o tehnică bine definită și să respecte regulile metodice. Atât sala de masaj, cât și maseurul trebuie să îndeplinească condițiile de igienă. Astfel, se vor urma cu strictețe indicațiile și contraindicațiile medicului specialist. Atât sala în care se face masaj, cât și terapeutul care efectuează procedura trebuie să îndeplinească condițiile de igienă.

Terapia Orofacială

Terapia orofacială reprezintă un ansamblu de tehnici manuale aplicate la nivelul feței, buzelor și în interiorul cavității bucale, care au scopul de a îmbunătăți sau dezvolta diferite funcții precum suptul, masticația și deglutitia. Această abordare terapeutică se adresează în mod special pacienților cu probleme legate de musculatura facială, maxilară și bucală, întrucât contribuie la corectarea sau dezvoltarea unor abilități fundamentale în procesul de alimentație și comunicare. Specialiștii în terapia orofacială aplică tehnici personalizate în funcție de nevoile individuale ale micuților, oferind astfel soluții eficiente pentru îmbunătățirea calității vieții și a funcționalității orofaciale.

Terapia Castillo Morales

Terapia Castillo Morales are scopul de a îmbunătății funcțiile motorii. Reprezintă o tehnică de reabilitare neurologică specializată, adresată bebelușilor și copiilor care se confruntă cu diverse afecțiuni ale sistemului nervos central sau periferic. Fundamentată pe principii neurofiziologice, această terapie propune o formă de stimulare care se concentrează pe zonele și direcțiile motorii ale corpului și feței. Prin intermediul unor abordări personalizate, specialiștii în kinetoterapie utilizează tehnici manuale și exerciții adaptate, care au scopul de a îmbunătăți funcționalitățile motorii. Astfel, această metodă terapeutică reprezintă o soluție eficientă pentru optimizarea dezvoltării neurologice la copiii cu diferite afecțiuni.